«Сantus» ушанує пам’ять Михайла Кречка концертом за його творчістю

30 вересня академічний камерний хор «Сantus» запрошує на вечір пам’яті Михайла Кречка, присвячений 90-річчю від дня народження видатного закарпатця.

Михайло Кречко народився 5 вересня 1925 року в с.Порошково на Перечинщині. Вищу музичну освіту здобув у Київській державній консерваторії (1954), в якій згодом став викладачем та професором (1990).

Знаний український композитор, хоровий диригент, вокаліст, народний артист УРСР Михайло Кречко керував провідними вітчизняними музичними колективами, серед яких Закарпатський народний хор (1954—1969), капела «Думка», Республіканський дитячий музичний театр у Києві та інші.

Спадщина Михайла Кречка налічує чимало музикознавчих праць, фольклорних збірників, оригінальних авторських творів та обробок відомих пісень, переважно народних. До найбільш популярних обробок належать «Летів пташок понад воду», «Ой на плаю», «Іванку, Іванку», «Паде дощ», «Тече вода каламутна», «Не рубай ліщину».

Своїм учителем Михайла Кречка називає і народний артист України, художній керівник та диригент камерного хору «Cantus» Еміл Сокач.

На вечорі пам’яті у виконанні хору «Cantus» звучатиме народна музика, обробки народних пісень та твори українських композиторів.

Концерт, нагадують в обл­управлінні культури, відбудеться у залі обласного художнього музею ім. Й.Бокшая.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*