СБУ затримала завербованого іноземними спецслужбами закарпатця

Цими днями у нашій області Службою безпеки спільно з підрозділом ДПС України затримано громадянина України, мешканця м. Перечин, який  здійснював приховану деталізовану фотозйомку будівель, споруд і прилеглих територій Міжнародного аеропорту «Ужгород» (злітна смуга, диспетчерський пункт, об’єкти навігації і радіолокації) та Оноківської ГЕС (Ужгородський район), інформують в СБУ.

У ході проведення огляду за місцем його проживання виявлено посібник Міністерства оборони СРСР «Руководство по подрывным работам» (має гриф «для службового користування»), бойовий розрахунок потреб 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону ЗС України.

За даним фактом слідчим відділом УСБУ в Закарпатській області вже відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Як прокоментував затримання Мукачево.net військовий експерт на правах анонімності, диверсант мав чітко поставлені завдання іноземних спецслужб. За словами співрозмовника, виготовлення знімків аеропорту, об’єктів навігації та радіолокації показує про чіткість поставлених завдань, а також попередню підготовку диверсанта. Нагадаємо, фотографування аеропорту без відповідного дозволу категорично забороняється законодавством України.

Про неабияку важливість виконання спецзавдання показує зацікавленість диверсанта роботою Оноківської гідроелектростанції, адже така робота, як правило, ведеться з метою подальшого руйнування стратегічного об’єкта.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*