Сергій РОМАНЮК: «У ПЕКІНІ БУДУ В ПРИЗЕРАХ»

У середу, 21 березня, з далекого південнокорейського Пхьончхана повернувся на рідну землю наш учасник 12-х паралімпійських ігор, уродженець гірського села Чорна Тиса, на Рахівщині, Сергій Романюк.

Прямісінько на пероні ужгородського залізничного вокзалу після прибуття Сергій охоче поділився враженнями від величних змагань із журналістами, які приїхали зустрічати його.

– Дебютна для мене паралімпіада пройшла на дуже високому рівні, – каже Сергій. – Гадаю, що мій результат – 7-ме місце в лижних перегонах на 20 кілометрів та біатлоні на 12,5 км – хороший показник. Певен, що на наступній паралімпіаді в Китаї буду в призерах.

Які враження у вас склалися про змагання? Було складно боротися?

– Так, доволі складно, адже всі готуються стовідсотково викластися на цих стартах, які проходять раз на чотири роки. Погода теж вносила свої корективи. Спочатку було прохолодно, але згодом з’явилося весняне сонечко й сніг почав танути. Доволі важко виявилося пристосуватися до цих умов.

Підтримку співвітчизників у Пхьончхані відчували?

– Так. Дякую всім, хто мене підтримував та хвилювався.

Де проводили підготовку до паралімпійських ігор?

– В Україні – на базі західного реабілітаційного центру в с. Яворів на Львівщині, та за кордоном, на високогір’ї. Основна підготовка проходила в Італії на гірськолижному курорті Пассо де Лавацца.

Зараз ти вже на рідній землі, тож що хотів би зробити в першу чергу?

– Хочу приїхати додому в Чорну Тису, обняти батьків.

Нагадаємо, що національна паралімпійська збірна України яскраво змагалася на ХІІ зимовій паралімпіаді, виборовши 22 командні медалі – 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових. Українці взяли участь у трьох із шести представлених на іграх видах спорту – біатлоні, лижних перегонах та гірськолижному спорті (сноубордингу). Найкраще виступила Оксана Шишкова зі спортсменом-лідером Віталієм Казаковим. Здобуток цого тандему – 6 нагород, із яких 2 золоті, 3 срібні та 1 бронзова. Інший тандем – Віталій Лук’яненко та лідер Іван Марчишак – завоювали 2 золоті медалі.

Загалом українські паралімпійці в медальному загальному заліку були четвертими, а от за ґатунком нагород заверши паралімпіаду на шостій сходинці.

Роман СЕНИШИН
На фото: Сергій РОМАНЮК (по центру) та група підтримки

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*