ШАНУ ПОЛЕГЛИМ СІЧОВИКАМ

віддали на Верецькому перевалі

Цієї неділі голова облради Михайло Рівіс разом із керівниками Свалявської й Воловецької райрад Мирославою Ливч та Іваном Лопітом, головами сільських рад Воловеччини взяли участь у заходах із вшанування пам’яті січовиків біля меморіалу на Верецькому перевалі, що на Сколівщині Львівської області, з нагоди 79-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України.

Як інформує прес-служба облради, торік тут, поблизу села Климець, що на гірському перевалі, який межує із Закарпаттям, відкрили меморіальний комплекс полеглим січовикам Карпатської України. Участь у заходах також узяли організатори дійства – очільники Львівської облради та ОДА Олександр Ганущин і Олег Синютка, депутати різних рівнів сусідніх областей, молодь, військові, громадськість, а також запрошені гості, серед яких очільник Тернопільської облради Віктор Овчарук. Присутні поклали квіти до могил січовиків та запалили лампадки. Далі прозвучав Державний Гімн України, а священики відправили панахиду за полег­лими героями.

У своїй промові Михайло Рівіс зазначив, що саме Верецький перевал став місцем загибелі понад 600 патріотів, які боролися за незалежність Української держави наприкінці 30-х років ХХ століття. Він наголосив: «Сьогоднішнє вшанування на меморіальному військовому кладовищі, де спочивають 22 січовики, демонструє нашу спільну історичну пам’ять. І прийдешнє покоління повинно не лише знати про ці страшні події, а й докладати зусилля, аби вони ніколи не повторилися на нашій мирній землі».

Нагадаємо, 15 березня відбулися урочистості, присвячені 79-й річниці Карпатської України, в Ужгороді й Хусті.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*