Що робити з тарифами на послуги ЖКГ?

Про це йшлося на засіданні робочої групи з перевірки економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги, яке проходило під головуванням в.о. голови облдержадміністрації Ігоря Свища.

Спершу заступник голови Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Василь Граб звернув увагу представників житлово-комунальних підприємств краю на необхідність працювати над питанням ціноутворення та введення тарифів у дію максимально якісно та уважно. Окрім того, він нагадав і про відповідальність та штрафні санкції, які несуть підприємства-монополісти (ними, власне, і є житлово-комунальні господарства краю) при зловживанні своїм монопольним становищем.

Відтак слово надали представникам житлово-комунальних підприємств тих міст, у яких цього року зростали тарифи на послуги. Це Міжгір’я, Свалява, Хуст, Тячів та Чоп. Практично у кожному випадку причиною збільшення тарифів став той факт, що вони не переглядалися вже впродовж кількох останніх років, а тому перестали відповідати економічно обґрунтованим нормам та призводили до збитковості підприємств.

Так, у Сваляві завдяки незначному збільшенню вартості житлово-комунальнихпослуг вдалося розпочати підготовку до наступного осінньо-зимового періоду, а також підвищити заробітну плату працівникам підприємства. У Хусті змогли повністю погасити заборгованість по заробітній платі працівникам ВУЖКГ та розрахуватися з усіма кредиторами.

— Ми маємо докласти усіх зусиль, щоб якомога рідше підвищувати вартість житлово-комунальних послуг, а тому кожного разу, коли постає таке питання, його потрібно вивчати максимально прискіпливо і підвищувати ціни тільки у разі крайньої необхідності, — прес-центр облдержадміністрації цитує Ігоря Свища.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*