щоб не крали ялинки,

посилили охорону

На Ужгородщині лісівники та правоохоронці спільно протидіятимуть незаконним рубкам новорічних дерев.

Зелених красунь вирощують на окремих ділянках у Кам’яницькому лісництві. Плантація на місці колишнього саду займає понад півгектара. З одного боку – шпилькові, висаджені в 2008-му. Їх уже можна рубати до свят. З іншого – чотирирічні саджанці.

Паралельно з початком заготівлі вічнозелених деревцят господарство активізовує роботу з їх охорони. Сформовано рейдові бригади за участю лісівників, правоохоронців та представників екологічної інспекції, котрі цілодобово охоронятимуть хвойні насадження, а також планують чергувати на трасах, виявляючи порушників. За самовільно зрубану ялинку передбачені чималі штрафи, попереджають фахівці.

До речі, ліміт заготівлі тут обмежений – усього 50 зелених красунь. Однак для задоволення потреб населення лісівники Ужгородщини планують закупити їх у колег – звідти, де переважають шпилькові насадження. У спеціально визначених місцях будуть організовані торговельні майданчики для гуртової та роздрібної торгівлі.

«Купуйте тільки легальні ялинки зі спеціальними бирками, які неможливо зняти, не пошкодивши стовбур. Деревце без електронного чіпа, на якому вказано, де була зрубана ялинка, вважатиметься краденим», – каже директор Ужгородського держлісгоспу Василь Кий.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*