ЩОБ зупинИТИ АФРИКАНСЬКу ЧУМу СВИНЕЙ,

у краї відстріляли вже 227 кабанів, і депопуляція триває

Рейди з депопуляції диких кабанів у області проводяться з 15 липня 2017-го – бо на території мисливських угідь у Міжгірському, Берегівському, Іршавському, Виноградівському та Тячівському районах зафіксували кілька випадків африканської чуми свиней. Загалом за цей період уже відстріляли 227 тварин, у 16 з них лабораторні дослідження підтвердили АЧС (9 – торік, 7 уже в 2018-му).

Наразі на виконання доручення першого віце-прем’єра – міністра економічного розвитку й торгівлі України Степана Кубіва та у зв’язку з новими випадками АЧС на Тячівщині, Хустщині й Мукачівщині цю роботу вирішили продовжити, аби запобігти розповсюдженню недуги.

Окрім того, в краї дозволятимуть використовувати туші впольованих диких кабанів лише після отримання негативних результатів лабораторних досліджень щодо африканської чуми свиней. До речі, за даними минулорічної таксації, чисельність цих тварин на Закарпатті – 3541.

Начальники обласних управлінь та директори лісгоспів мають забезпечити неухильне виконання заходів із депопуляції та взяти на особистий конт­роль усе, що стосується ліквідації, локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС. Посадові особи несуть персональну відповідальність за невиконання рішень або перешкоджання у реалізації згаданих завдань.

На території Закарпаття сформовані мисливські бригади, до складу яких включені районні інспектори ветмедицини, представники органів місцевого самоврядування, інспектор райвідділу Нацполіції, управління ДСНС, мисливці та єгері користувача мисливських угідь, майстер лісу, в обході якого проводиться відстріл кабанів, і представник держлісгоспу.

Відтак лісівники звертаються до громадян із проханням бути вкрай обережними та по можливості не відвідувати зелені угіддя. Відстріл проводиться в робочі дні з 7-ї ранку в усіх районах краю.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*