Що таке мандала, і з чим її “їдять” дізнавались закарпатські рятувальники

19 вересня група радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС Закарпаття освоювала нові техніки саморегуляції та різновиди арт-терапії – створення мадали.

Психолог загону Галина Куртей запросила на зустріч із рятувальниками та рятувальницями майстра по виготовленню маднал з ниток  Любов Бабинець, яка розповіла учасникам, що слово мандала прийшло до нас з буддизму і у перекладі означає коло або колесо, а у широкому сенсі слова це малюнок у колі, який точно передає стан людини на даний момент, знімає психічне напруження і навіть лікує.

Тож у цю чарівну та сакральну техніку поринули й рятувальники. Кожен з них, під наглядом майстра, міг створити власну мандалу з ниток, освоїти техніку створення чотирьохпроменевої мандали та оволодіти унікальним інструментом саморегуляції, відновлення внутрішніх сил та пізнання себе.

Після завершення плетіння учасники разом із психологом та майстром з мандал обговорили та розшифрували символи та кольори, які використовували при створенні власних мандал рятувальники, адже  кожнен малюнок має свою унікальну харизму і нагадує карту, що веде до таємниць схованих у нашій підсвідомості, повідомили з У ДСНС України у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*