Щодо епідемічної ситуації з гострих кишкових інфекцій на Закарпатті

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження)  та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України» Вікторія Тимчик, епідемічна ситуація з гострих кишкових інфекцій в Закарпатській області спокійна.

Спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь в побуті, оздоровчих закладах або пов’язаних із закладами громадського харчування, у першому півріччі 2018 року не зареєстровано. Із усіх підтвердженихвипадків інфекційних захворювань, гострі кишкові інфекції становлять 10%.

З початку року в області зареєстровано 486 випадків кишкових інфекцій. Зних – 60 випадків сальмонельозу, 33 -шигельозу та біля 400 – гастроентероколітів, які викликані інфекційними збудниками. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, показники захворюваностізменшилися на 13-15%.

Більшість випадків кишкових інфекцій реєструється у дітей. Щотижня в областіфіксується близько 50 випадків підозри на захворювання гострими кишковими інфекціями, з яких у 50-70% випадків інфекційна етіологія не підтверджується.

Найчастіше звертаються за медичною допомогою з приводу кишкових інфекцій мешканці м.Ужгорода та району, м.Мукачева та району,  Виноградівського та Іршавського районів.

Моніторинг за перебігом епідемічної ситуації з гострих кишкових інфекцій  в області триває, повідомили з прес-центру ОЦЗ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*