ШІСТЬ РЕЧЕЙ,

які варто знати про вітаміни для дітей

Здається, що в аптеках можна знайти вітаміни на всі випадки життя: від покращення пам’яті до зміцнення серця. Але як визначити, які з них потрібні нашим дітям?

Отже, 6 важливих речей, які варто знати про це, пояснює The Huffington Post.

1. Не можна «призначати» дитині вітаміни, не порадившись із лікарем

Академія харчування та дієтології рекомендує консультуватися з педіатром чи іншим спеціалізованим медиком, щоб визначити, що саме потрібно вашому малюку.

Якщо дитина прийме забагато вітамінів, то може отримати побічні симптоми, починаючи від нудоти до висипу та головного болю, а іноді навіть серйозніші наслідки.

2. Перед вибором вітамінів врахуйте фізичний розвиток дитини і її звички

За даними клініки Mayo, найздоровішим дітям не потрібні мультивітаміни, але вони можуть допомогти малюку, якщо в нього обме­жувальна дієта, проблеми з ростом, алергія чи хронічна недуга. Якщо дитина займається спортом, вона може потребувати іншого набору харчування, ніж той, хто цього не робить. Кілька важливих мінералів та вітамінів для дітей-атлетів: кальцій, залізо та вітамін D.

3. Вік і стать мають значення

Залежно від віку дитини, їй потрібні різна кількість вітамінів та поживних речовин.  2- і 3-річні потребують менше калорій, білка, овочів, зернових та молочних продуктів, ніж 4–8-річні. Молодшим також потрібно менше вітаміну С. За даними Націнституту здоров’я, дітям від 4 до 8 років належить споживати 25 мг вітаміну С щодня. Молодшим дітям потрібно лише 15 мг. Малюкам від 1 до 3 років треба близько 0,6 мг вітаміну А щодня. 4- і  8-річним – 0,9 мг.

Дівчатка і хлопчики від 2 до 3 років харчуються однаково, у віці від 4 до 8-ми дієта вже різнитиметься. Хлопчикам може стати потрібно більше поживних речовин.

4. Смачні та красиві вітаміни не завжди найкращі

Нині багато вітамінів для дітей виглядають і смакують як улюблені ласощі. Експерт з дитячого харчування Пега Джалалі наголошує, що вітаміни – це не солодощі. Вона рекомендує остерігатися жувальних і липучих вітамінів. Краще використовувати порошкові чи рідкі, які можна додавати в їжу чи напої. Це вбереже дитину від утворення карієсу.

5. Яке молоко п’є ваша дитина?

Дослідження 2016 року показало, що діти, які замість молока п’ють його замінники: мигдальне чи соєве, наприклад, мають нижчий рівень вітаміну D у ранньому дитинстві. Таким малюкам важливо додатково отримувати цей вітамін. Як і дітям із темним кольором шкіри.

6. Деякі вітаміни малечі важко перетравити

Не всі вітаміни для дітей створені за одним зразком. Більшість батьків думають, що вони не можуть пошкодити, і чим більше їх давати, тим краще. Утім, тілу важче перетравити жиророзчинні вітаміни – D, E, A та K. Якщо ви приймете їх забагато, можете нашкодити печінці, ниркам чи спричинити інші побічні ефекти.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*