«Шлюб за добу» – уже в Невицькому замку

Послугою «Шлюб за добу» цього року на Закарпатті скористалися 85 пар. До об’єктів, де проводять державну реєстрацію шлюбів у рамках проекту, включили й Невицький замок на Ужгородщині. Про це йшлося під час четвергового брифінгу представників Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

Успішним став і проект із отримання свідоцтв про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку. Протягом шести місяців цим сервісом скористалися понад півтори тисячі родин. Нині 12 відділів ДРАЦС приймають документи та видають свідоцтва про народження в пологових будинках краю. «В усіх відділах державної реєстрації актів цивільного стану області запроваджено пілотний проект Мін’юсту щодо подання заяв через інтернет. Через веб-портал «Звернення у сфері ДРАЦС» можна подати заяву, записатися на прийом у зручний час, отримати онлайн-консультацію», – зазначив перший заступник начальника головного теруправління юстиції в Закарпатській області Іван Алмаші, інформуючи про підсумки роботи за перше півріччя.

Органи державної виконавчої служби Закарпаття налагодили чітку та прозору систему безоплатної передачі конфіскованого в дохід держави майна. Як повідомив заступник начальника управління державної виконавчої служби Віктор Овчинніков, протягом першого півріччя 2017-го на потреби військових та крайового Управління ДСНС передали 6 транспортних засобів.

А директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Закарпатській області Василь Попадинець поінформував, що протягом цього року понад три з половиною тисячі закарпатців скористалися послугою безоплатної правової допомоги. За його словами, звернення громадян здебільшого стосуються вирішення земельних та житлових питань.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*