Шукаємо можливості для продовження будівництва об’їзної автомобільної дороги на Берегівщині

Цими днями голова облдержадміністрації Валерій Лунченко звернувся з цього приводу до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Він просить дати доручення профільним міністерствам та відомствам знайти можливість виділити у 2014 році з держбюджету коштів у обсязі 100 млн. грн. для продовження будівництва об’їзної автомобільної дороги м.Берегово та с.Астей до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Лужанка».

Це будівництво було розпочато у 2008 році відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, а мало завершитися у 2010-му. Його кошторисна вартість — 149 млн. гривень у цінах 2007 року.

Разом з тим, для завершення робіт на даному об’єкті, керівництво області спільно з Державним агентством автомобільних доріг України ведуть перемовини з представниками угорського уряду щодо залучення кредитних коштів під державні гарантії від кредитора – ЗАТ «Угорський експортно-імпортний банк», який висловив готовність про його надання. Однак, через невідповідність українського законодавства та вимог банку, повідомили в прес-центрі ОДА, кінцеве рішення щодо надання кредиту поки що не прийнято.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*