ШВЕЙЦАРСЬКИЙ ДОСВІД

переймали закарпатські рятувальники

Минулого тижня делегація рятувальників на чолі з начальником Управління ДСНС України в Закарпатській області Романом Гудаком із робочим візитом відвідала місто Бругг кантону Аргау (Швейцарія). Дружні стосунки з тамтешніми колегами вони започаткували ще в 2015-му й у рамках цієї співпраці вже неодноразово отримували від них гуманітарну допомогу: костюми пожежних, каски, чоботи тощо.

Цього разу рятувальники Закарпаття відвідали пожежну частину швейцарців та ознайомилися з повсякденним життям добровольців, технікою і спорядженням, які вони використовують. Вогнеборці Бругга розповіли, що на 9 тисяч населення міста в ньому функціонує тільки одна пожежна частина. На бойовому чергуванні знаходиться диспетчер, що приймає тривожні виклики від громадян. Він отримує зарплату за рахунок органу місцевої влади, всі ж інші є добровольцями й у повсякденному житті працюють на різних підприємствах та установах. Однак коли надходить сигнал про якусь надзвичайну подію, всі вони стають пожежниками.

Також вогнеборці Бругга розповіли закарпатцям про техніку та спорядження, яке мають у наявності, навіть дали можливість спробувати користуватися ним.

Приміром, головний ДСНСник нашого краю власноруч керував автодрабиною «Magirus», висота висування якої 30 метрів (на фото), та приміряв бойовий одяг закордонних колег. Окрім екскурсії пожежною частиною, обговорили й перспективи подальшої співпраці та поділилися досвідом у реагуванні на надзвичайні ситуації. Роман Гудак подякував Штефану та Олександрі Бауман із м. Бругг. Саме завдяки їхній ініціативі стало можливим це співробітництво, повідомляють із УДСНС України в Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*