Сила духу ветеранів

надихає нинішніх патріотів України

У четвер, 8 травня, в Ужгороді з нагоди 69-ї річниці Перемоги керівництво облдержадміністрації  та облради урочисто привітало ветеранів війни.

«Цей день, який приніс такі бажані, вистраждані й довгоочікувані свободу і мир народам Європи і світу, ви наближали через буремні та криваві роки жорстоких боїв з поневолювачами. Бог дарував вам можливість вижити у битвах, повернутись до мирної праці, виростити дітей, діждатись онуків, — у вітальному слові звернувся до героїв війни перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло. — Минуло вже майже сім десятиліть, а ваші рани дають себе знати і сьогодні. Але найбільшу і найглибшу рану війна залишила у ваших серцях. Вона ніколи вже не загоїться і кровоточитиме важкими спогадами про загиблих друзів, рідних та близьких вам людей, які пліч-о-пліч з вами наближали Перемогу, але так ніколи її й не побачили».

«Сьогодні наша Батьківщина стоїть перед новітніми викликами. І приємно відзначити, що та сила духу, той патріотизм, який був притаманний вам в роки війни, дав гарні паростки у серцях сьогоднішніх патріотів України, які ціною власного благополуччя, здоров’я і життя боронять рідну землю», — підкреслив перший заступник голови ОДА.

З теплими та щирими словами подяки до ветеранів також звернувся перший заступник голови облради Василь Брензович. Він побажав їм щастя, добра і злагоди, мирного неба та оптимізму в завтрашньому дні.

Після офіційної частини відбувся святковий концерт за участі художніх колективів області.

А у п’ятницю, 9 травня, голова обласної державної адміністрації Валерій Лунченко, перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло, керівники силових, правоохоронних структур, представники громадських організацій, ветерани поклали квіти  до пам’ятника «Україна — визволителям!», що на українсько-словацькому кордоні. Далі урочисті заходи продовжилися на площі Кирила і Мефодія біля пам’ятника добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни, де перші особи краю вшанували учасників війни.

Цьогоріч, у зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією ряд заходів до Дня перемоги було скасовано. На пагорбі Слави не було урочистої ходи та концерту, натомість присутні вшанували учасників Другої світової хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню, повідомили з прес-центру ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*