Ситуацію з влаштуванням переселенців вивчатимуть моніторингові групи

Для виявлення незареєстрованих на території Закарпатської області вимушених переселенців, які виїхали з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та районів проведення антитерористичної операції, а також моніторингу потреб цих громадян голова Закарпатської облдержадміністрації Валерій Лунченко видав відповідне доручення.

Так, райдержадміністраціям та міськвиконкомам потрібно утворити моніторингові групи, на які буде покладено зобов’язання з виявлення та збору інформації щодо потреб вимушених переселенців. Також будуть здійснюватися заходи, спрямовані на психологічну, соціальну та економічну адаптацію вимушених переселенців.

Регіональний штаб з питань соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, має узагальнювати подану інформацію та здійснювати облік вимушених переселенців і моніторинг їхніх потреб. Отримана інформація є також важливою з огляду на виявлення тих вимушених переселенців, які мають ознаки ворожості для проведення превентивних заходів.

(0312) 61-22-20 — контактний номер регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*