СОЦІАЛЬНИЙ ВЕЛОПРОБІГ

за участі незрячих фінішував в Ужгороді, почався у франківську

Третій рік поспіль в Україні проводять соціальний велопроект «Бачу!Можу! Допоможу!». Його учасники, в тому числі й слабозрячі та незрячі, мали багатоденну подорож Україною на велосипедах-тандемах. Цьогоріч стартували в Івано-Франківську.

Участь  взяло 7 тандемів. Мандрівка тривала 9 днів за маршрутом Франківськ – Долина – Міжгір’я – Хуст – Мукачево –Ужгород. Маємо учасників із багатьох міст України, представників різних професій.

До фінішу в Ужгород приїхали 27 серпня ввечері. Наступного дня  була прес-конференція, де стало зрозуміло, що проект покликаний допомогти незрячим або людям із порушеннями зору стати «видимими» для громадськості, сприяти їхній інклюзії та утверджувати повагу до прав людини, незалежно від її фізичних можливостей. Вікторія Лучка, координаторка велопробігу, каже: «Цим проектом ми хочемо надихати всіх навколо здійснювати мрії і завжди рухатися до своєї мети.

«Обмеження – тільки в наших головах» – це неформальне гасло велопробігу. Щороку шукаємо щось нове в процесі підготовки та реалізації проекту, але незмінними залишаються наші мотивація та цінності: взаємопідтримка, рівність, відважність і любов до пригод».

Для довідки: Проект «Бачу! Можу! Допоможу!» започаткований 2015 року ГО «Інститут українських студій» на вшанування пам’яті Миколи Пеха, незрячого львівського активіста та співзасновника організації. Тоді 2 велосипеди-тандеми впродовж 33 днів здолали 3 тисячі кілометрів  – зі Львова через Київ, Черкаси, Вінницю, Чернівці й назад. У 2016-му понад два тижні їхали зі Львова до Одеси. Цього разу обрали Карпати.

Оксана НЕВИЦЬКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*