Сьогодні в Минаї відкриють площу Енді Воргола, а в атріумі ОДА – виставку творів художника

У суботу, 5 серпня, в с. Минай, що на околиці Ужгорода, об 11-й годині урочисто відкриють площу, названу на честь одного з найвідоміших художників сучасності Енді Воргола (вона знаходиться поблизу ресторану «Тиса»). Дата обрана не випадково – 6 серпня засновнику поп-арту виповнилося б 89 років.

Теперішню назву колишня пл. Жовтнева отримала торік у квітні в ході виконання закону «про декомунізацію». Оскільки місцеві органи самоврядування відмовилися перейменувати топонім, це зробив голова ОДА своїм розпорядженням. У суботу Геннадій Москаль особисто відкриє стилізовану табличку з іменем Енді Воргола й огляне встановлену на площі стелу із зображенням одного з найвідоміших творів художника та короткою інформаційною довідкою про нього. Одразу після цього очільник краю відкриє в атріумі облдержадміністрації виставку творів художника.

Довідково. Енді Воргол, художник українського походження, народився в м. Піттсбург (США). Його батьки – українці-русини з с. Мікова біля м. Меджилабірці (Словаччина), що за 100 кілометрів від Ужгорода. Батьки Вони емігрували до США в той період, коли Словаччина й теперішня Закарпатська область входили до складу однієї держави – Австро-Угорщини.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*