«СРІБНИЙ МОЛЬБЕРТ» –

у «Совиному гнізді»

2 вересня в культурно-історичному центрі «Совине гніздо» в Ужгороді урочисто відкрили виставку робіт учасників всеукраїнського студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт», який двічі відбувся в обласному центрі. Його учасниками стали сотні молодих людей зі всієї України, в тому числі й із Закарпатської академії мистецтв та коледжу мистецтв ім. А. Ерделі.

Роботи «срібномольбертівців» 2016 – 2017 років експонуються вперше. Як відзначив під час відкриття один із організаторів виставки Олександр Нікітчук, експозиція приурочена до двох подій. По-перше, в день її відкриття стартувала реєстрація на участь у «Срібному мольберті»-3, який відбудеться 9 – 14 жовтня цього року (деталі та умови – на офіційному сайті проекту – https://molbert.brovdi.art/). Цього разу конкурс буде відкритим, у ньому зможе взяти участь молодь із-за кордону. По-друге, виставка проходить у рамках святкування Дня Ужгорода.

Сама експозиція побудована дуже цікаво: в центрі зали – портрети мешканців Ужгорода різних національностей, яких під час конкурсу малювали учасники. По периметру представлені картини з зображеннями Ужгорода та його околиць. Додатковою родзинкою стали роботи з етапу «Імпровізація», що вперше був запроваджений навесні цього року.

Триватиме виставка до 30 вересня, у будні зала відчинена з 12.00 до 19.00, у вихідні – з 11.00 до 14.00, повідомляє прес-центр конкурсу «Срібний мольберт» і фундації «Brovdi Art».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*