Стадіон у Хусті реконструюють за підтримки держбюджету?

Під час першого виїзного засідання нардепів України на Закарпатті голова облради Михайло Рівіс разом із народними обранцями Валерієм Лунченком та Іваном Крульком наочно продемонстрували членам комітету Верховної Ради України з питань бюджету інвестиційний проект із реконструкції головного стадіону Хуста «Карпати».

Як зазначив В. Лунченко, який організував візит парламентських колег на цей об’єкт для сприяння у виділенні коштів із держбюджету на його реконструкцію, місто в глибинці також має належно проводити змагання з футболу, волейболу, гандболу та легкої атлетики не лише на місцевому рівні, а й на всеукраїнському та міжнародному.

Проект реконструкції спортивних зон стадіону передбачає, що тут буде легкоатлетичний сектор, який повністю відповідає вимогам міжнародного рівня; стандартне футбольне поле зі штучним покриттям, волейбольні майданчики, гандбольне поле, тенісний корт. Загальна вартість реконструкції та модернізації спорткомплексу – понад 38 млн грн. Утім мер Хуста Володимир Кащук зауважив, що з місцевого бюджету повноцінно реалізувати цей проект не вийде. А Михайло Рівіс додав, що, з урахуванням дотаційності регіону, успішна реконструкція та модернізація стадіону можлива лише за рахунок коштів держбюджету.

Голова бюджетного комітету Верховної Ради, президент Федерації футболу України Андрій Павелко разом із іншими обранцями запевнили, що найближчим часом на державному рівні підтримають цей інвест­проект для розвитку спортивної інфраструктури Хуста. До слова, розрахований на півтори тисячі місць стадіон «Карпати» має площу понад 4 га й збудований ще в 1982-му. Нині він у незадовільному технічному стані: легкоатлетична бігова доріжка на 80% зруйнована, як і зони для стрибків у довжину та висоту. Глядацька трибуна, вбиральні й майданчики для волейболу, гандболу та тенісу пошкоджені й потребують реконструкції, повідомляє прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*