Стали відомі нові правила вступу у виші наступного року

Під час вступної кампанії 2017 року абітурієнт зможе подавати на бюджет 9 заяв із результатами зовнішнього незалежного тестування до вищих навчальних закладів на 4 спеціальності. Такими є нові правила прийому до вишів, які затвердило Міністерство освіти й науки України, оприлюднені на сайті відомства.

Абітурієнти можуть подати до дев’яти заяв на навчання на місцях бюджетного і регіонального замовлення не більш ніж за чотирма спеціальностями. Подання заяв на конкурс на місця за кошти фізичних або юридичних осіб не обмежується. В 2017-му приймаються сертифікати зовнішнього оцінювання 2016 і 2017 років.

Спеціальні права на участь у конкурсному доборі під час вступу до ВНЗ мають, серед інших пільгових категорій, учасники бойових дій та особи, звільнені з військової служби після 30 листопада 2016 року (можуть вступати за результатами вступних іспитів і зовнішнього оцінювання 2016 або тільки зовнішнього оцінювання 2017 року); громадяни України, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції (на період її проведення), територія Криму або ж вони переселилися з неї після 1 січня 2017 року (мають право на вступ за результатами вступних іспитів до певних ВНЗ: переведені із зони АТО або певним міністерством).

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*