Стрілянина під управлінням СБУ. Поранено міліціонера

Першим про цей інцидент повідомив у соцмережі ужгородець, який живе поблизу. 7 серпня увечері він чув 5 пістолетних пострілів у районі вулиці Довженка – спершу один, потім три і ще один. На місце події приїхала чимала кількість працівників міліції. Територію, де це відбувалося, одразу оточили і рух був перекритий. Відтак з’явилася інформація про пораненого міліціонера та чотирьох затриманих у камуфляжі.

Є вже й офіційна версія того, що сталося. 7 серпня близько 22.40 по телефону 102 надійшло повідомлення від чергового Служби безпеки України про те, що невідомі особи припаркували свій легковий автомобіль на тротуарі безпосередньо біля центрального входу до адмінбудівлі УСБУ області й силоміць намагаються зайти всередину. Туди виїхав екіпаж роти патрульної служби міськвідділу міліції та слідчо-оперативна група для з’ясування обставин. Прибули очільник УМВС області Сергій Шаранич, його перший заступник Сергій Россоха, керівництво Ужгородського міськвідділу міліції та експерти науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

«Біля входу до адмінбудинку СБУ вони застали групу людей у камуфляжній формі в кількості 4—5 чоловіків, — йдеться у повідомленні Діани Дорогій з Ужгородського МВ УМВС. — Працівники роти патрульної служби зробили їм усне попередження щодо їхніх протиправних дій. На що невідомі відреагували обурено та почали рухатися в бік правоохоронців. При цьому один з чоловіків здійснив постріли в напрямку екіпажу роти патрульної служби. Унаслідок чого один із міліціонерів отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального наскрізного поранення лівого стегна та кульового поранення внутрішньої поверхні правого стегна».

Пораненого міліціонера було госпіталізовано в травматологічне відділення Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, де його прооперували. Лише дивом куля не потрапила у життєво важливі органи правоохоронця. Зараз він перебуває в лікарні.

Після доставлення «дебоширів» до Ужгородського міськвідділу міліції для з’ясування всіх обставин події, до адмінбудівлі міськвідділу навідалися близько восьми десятків чоловіків, які намагалися визволити «своїх».

Хуліганів міліціонери все ж затримали. З їх слів, частина з них мобілізована до підрозділів Збройних сил України. Ця інформація тепер перевіряється. Вони дають покази слідчим. Отож, далі буде…

Іван СІДУН.
 

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*