Суд скасував рішення Мукачівської міськради про перейменування декомунізованих головою ода вулиць

Цього четверга Мукачівський міськрайонний суд завершив розгляд адміністративного позову Закарпатської ОДА до Мукачівської міськради про визнання незаконним рішення міськради від 7 липня 2017-го «Про перейменування назв вулиць, провулків, площ міста Мукачева».

 Нагадаємо, що цим рішенням міськрада, по-перше, всупереч законодавству перейменувала декомунізовані розпорядженням Геннадія Москаля вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича, давши їм назви Любомира Гузара та Андрея Шептицького, а також із грубим порушенням законодавства присвоїла відгалуженню вул. Трудової назву тупик Геннадія Москаля.

Участь у засіданні, яке з перервами тривало близько двох годин, узяв особисто голова ОДА. У підсумку суд визнав незаконним рішення міськради і скасував його, стягнувши з відповідача на користь ОДА судові витрати в розмірі 2080 гривень.

– Своїм рішенням про перейменування декомунізованих вулиць Мукачівська міськрада продемонструвала не тільки власну юридичну безграмотність, а й цинізм, – прокоментував постанову суду Г. Москаль. – І мова не про названий моїм іменем якийсь тупик (мені ці дитячі «приколи», так би мовити, до лампочки), а про перей­менування вулиць Степана Бандери та Романа Шухевича – національних героїв, які поклали за Україну свої життя. На цій зневазі до героїчних постатей наголосила навіть Українська греко-католицька церква, яка назвала рішення Мукачівської міськради маніпулятивним. Тому ухвала суду є цілком закономірною як із точки зору закону, так і з точки зору моралі. До речі, мукачівська влада з тріском програла вже четвертий позов із тих, які були ініційовані Закарпатською ОДА й особисто мною.

Це доказ того, що вона систематично порушує закони й Конституцію України, що є прямою підставою для розпуску Мукачівської міськради рішенням Верховної Ради України.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*