Суд в Ужгороді продовжив домашній арешт та призначив психіатричну експертизу іноземцю, який насмерть збив 15-річну закарпатку

14 листопада суддя Ужгородського міськрайсуду Віталій Малюк прийняв рішення продовжити строк обраного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту уродженцю Єрусалима (Ізраїль) Накхум Кохен, який 17 вересня збив насмерть 15-річну закарпатку на Ужгородщині, втік та намагався сховатися за кордоном. 

Дане “м’яке” рішення обумовлене запобіжним заходом, встановленим ще раніше аморальною і несправедливою ухвалою Закарпатського апеляційного суду від 22 жовтня 2018 року про пом’якшення запобіжного заходу з під варти на домашній арешт. Таким чином, підозрюваний іноземець має перебувати в Ужгороді під цілодобовим домашнім арештом, з застосуванням засобу електронного контролю та виконувати покладені судом обов’язки до 18 грудня 2018 року.

Окрім того, 9 листопада цей же суддя доручив експертам-психіатрам Берегівської обласної психіатричної лікарні проведення судово-психіатричної експертизи щодо підозрюваного іноземця.

Як повідомлялось раніше, 17 вересня іноземець збив насмерть 15-річну школярку на Ужгородщині біля села Нижнє Солотвино, втік та намагався на іншій машині перетнути кордон, однак оперативно був затриманий правоохоронцями. Суд першої інстанції в Ужгороді 19 вересня взяв його під варту, однак сама “гуманна” апеляційна колегія суддів (Г.Гошовський, Г.Фазикош, Н.Мишинчук) 22 жовтня аморально і незаконно пом’якшила запобіжний захід, відпустивши його під домашній арешт до 15 листопада. Основним мотивом такого скандального рішення, як озвучила голова суду Ганна Фазикош після засідання, яка брала участь в його прийнятті та яка не відповідає критеріям доброчесності за висновком Громадської ради доброчесності, це “невиліковна хвороба” підозрюваного водія-іноземця (психічне захворювання).

Це рішення апеляційної інстанції обурило громадськість і вже на наступний день відбулась акція протесту під стінами Закарпатського апеляційного суду. Ще більшого обурення викликала мотиваційна частина цього рішення із “прихованими” прізвищами суддів, яке було опубліковано в реєстрі 25 жовтня.

Віталій Грегор, громадський правозахисник

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*