СИНЕВИР СВЯТКУВАВ

день села

Минулої неділі День села вже вп’яте відзначав Синевир. Перша писемна згадка про осідок над р. Теребля, який за кількістю населення на Міжгірщині поступається тільки райцентру та Колочаві, датується ще кінцем ХVІ ст. І за мальовничою природною красою він – у числі найкращих, недарма його здавна називають і верховинською столицею пленерів.

На святковому дійстві присутніх вітали сільський голова Микола Куруц та інші поважні гості. президентську відзнаку – медаль «За участь в антитерористичній операції» (посмертно) вручили матері відважного захисника Вітчизни Сергія Цімботи, який понад рік тому загинув на сході України.

Чим багаті горяни, тим і пригощали гостей, зокрема тортом із зображенням плотогона. Демонстрували і свої самобутні таланти. На виставці з-поміж народних умільців своїми виробами  полонив увагу боднар Іван Гречин, як і тутешні школярі – витворами образотворчого та прикладного мистецтва.

Звісно, за такого свята на всі гори линули пісні, сипалися іскрометні танці. Настрою глядачам додавали вихованці місцевого садочка, учні Синевирської філії Міжгірської дитячої музшколи, пісняр із Колочави Іван Штаєр, танцівниця Анастасія Сідей, а ще – заслужена артистка України Світлана Весна, учасники проекту «Голос країни» Владислав Голованов та Інеса Гайдук, Василь Філеш…

А завершився День села – святковим феєрверком та вечірньою дискотекою.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*