«SYNTHESIS» ВІД БАТЬКА Й ДОНЬКИ

чекає на глядачів

На Закарпатті є чимало прикладів, які спростовують твердження, що природа відпочиває на дітях геніїв. Серед таких – родина Дідиків, що дала Срібній Землі ціле гроно талановитих образотворців.

В обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая свій доробок представили двоє з них: заслужений художник України, викладач Закарпатської академії мистецтв Іван Дідик та член НСХУ Іванка Войтович. Спільну виставку батько й донька назвали «Synthesis». Як пояснили самі митці – йдеться про об’єднання різних речей в одне ціле, тобто представлення в одному проекті двох авторських доробків, відмінних за темами й техніками виконання, котрі все ж утворюють певну емоційну єдність.

Простежується вона не тільки в цій експозиції, а й у взаємній повазі та прихильності двох творчих особистостей. Так, Іванка Войтович поділилася, що часом просто вражена, наскільки витончено, навіть скрупульозно батько випрацьовує найменшу деталь у своїх роботах. Вона вважає його надзвичайно талановитою, а поряд із тим – винятково доброю та порядною людиною. У свою чергу Іван Дідик зізнається: «Мрію, щоби мої діти, як і мої студенти, мене переросли. Лише тоді я – хороший батько й учитель. І не можу не радіти з того, що донька мене вже переганяє. Буває, десь бачу це по одній її роботі – то тут, то там. Але зараз, коли це все разом на виставці, – в мене дуже позитивне враження».   

Чимало додали на підтвердження цього та привітали митців із вернісажем директор музею Франциск Ерфан, мистецтвознавець Михайло Сирохман, народний художник України Володимир Микита, а також т. в. о. начальника управління культури Іван Канюка, котрий принагідно вручив І. Дідику й І. Войтович почесну грамоту Закарпатської ОДА та почесну грамоту управління культури.

Виставка живопису і графіки «Synthesis» триватиме до 3 грудня.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*