Табір, у якому не тільки відпочивають, але й духовно збагачуються…

Літнє оздоровлення дівчаток і хлопчиків у дитячому православному таборі «Камо грядеши», що розташувався у мальовничій місцевості на межі Ужгородського і Перечинського районів, проходить змістовно і цікаво. Про це зазделегідь подбала Мукачівська православна єпархія. Протоієрей Олександр Монич, голова інформаційного відділу Мукачівської православної єпархії в інтерв’ю відзначив, що з благословення Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського табір вп’яте зібрав дзвінкоголосу дітвору. Мета – їхнє духовне виховання. Ці діти мусять бути слухняними, знати Боже слово.

65 підлітків завершують оздоровлення у липні. Вони переважно із Закарпаття, а також є з Києва та Івано-Франківщини. З самого початку з ними працювали п’ять священнослужителів та вихователі, які допомагали дітям духовно розкривати свої здібності. Крім того, діяли творчі майстерні. Наприклад, одного дня було ліплення з солоного тіста. А ще видряпували по воску картинки, декорували свічки, видували фарби-плями. Разом з духовними наставниками дітки працювали над мікрофільмами, фотослайдами. Не обходився жоден день без молитви, фіззарядки, біблійної години, спорту, інтелектуальних ігор…

Днями у таборі відбулася благодійна акція «Цілюще слово», яку успішно проводить на теренах краю вже другий рік поспіль Закарпатська обласна організація Національної спілки письменників України. До речі, майстри слова вже побували у Мукачівській спец­школі-інтернаті, Перечинській школі-інтернаті, дитячому таборі в Туричках на Перечинщині та деяких лікарнях краю. Цього разу до дітей у табір завітали письменники Василь Густі й Дмитро Кешеля, чиє художнє слово несе наснагу, є світлим, добрим, ненав’язливо привертає увагу до ближніх. Під час спілкування схвильовані діти поділилися своїми спостереженнями та враженнями. А наприкінці зустрічі відбувся цікавий конкурс. Діти декламували власні вірші й поезії відомих поетів, співали пісень, а ще розповідали про те, як вони готуються до важливих справ, чи легко їм давалося робити добрі вчинки, що допомагає їм реалізувати гарні плани… За найкраще продекламовані вірші й пісні діти отримали у подарунок книги від шанованих гостей.

Ще один день у православному таборі пройшов чудово. До речі, про це і йшлося у програмі «Дивосвіт» тележурналу «Дитяча година» ЗОДТРК у репортажі з табору «Камо грядеши».

Уляна ДЕМЧУК.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*