Тарас ВАЙДАНИЧ: «ДОСЯГЛИ БАЖАНОГО ЗА РАХУНОК ХАРАКТЕРУ ТА СПОРТИВНОЇ ДИСЦИПЛІНИ»

Ужгородська команда спортивної дитячо-юнацької спеціалізованої школи олімпійського резерву з футболу (СДЮСШОР) U-14 (гравці 2004 р. н.) у чемпіонаті дитячо-юнацької футбольної ліги (вища ліга) посіла першу сходинку у своїй 4-й групі й отримала право поборотися за потрапляння до фіналу ДЮФЛУ. За результатами стикових матчів із однолітками сумської «Барси» ужгородці пробилися до фінальної стадії змагань, які пройдуть з 14 по 23 червня в с. Щасливе, що на Київщині. Тож про вагоме досягнення наших юних футболістів, плани та перспективи команди – у розмові з тренером Тарасом Вайданичем (на фото праворуч).

Пане Тарасе, завдяки чому Ваша команда зуміла обійти таких «гегемонів» у дитячому футболі, як львівські «Карпати», «УФК-Карпати», моршинська «Скала», й стати лідером у своїй 4-й групі ДЮФЛУ?

– За рахунок характеру, ігрової дисципліни. Хлопці дійсно молодці – показали на полі справжній закарпатський дух. Якщо подивитися статистику, то ми впродовж чемпіонату забили 32 м’ячі, а пропустили 5. Лише львівські «Карпати» випередили нас за пропущеними м’ячами.

У стикових поєдинках СДЮСШОР зійшлася з сумською «Барсою». Важко було впоратися з таким суперником?

– Дуже ретельно вивчали «Барсу», передивлявся відео їхніх матчів. Сумчан ми зобов’язані були проходити, адже ще в першому виїзному поєдинку могли здобути переможний результат, але не вдалося реалізувати кілька стовідсоткових нагод. А вже в домашній зустрічі здолали конкурента – 1:0, хоча й не використали велику кількість моментів. І все ж потрібного результату досягли.

У понеділок, 11 червня, відбулося жеребкування фіналу ДЮФЛ. Хто дістався нам у суперники?

– У групі за вихід до наступної стадії боротимемося з одеським «Чорноморцем», моршинською «Скалою» та київським «Динамо». А в іншій групі за вихід до півфіналу змагатимуться донецький «Шахтар», львівські «Карпати», «УФК-Карпати» та дніпровське «УФК-Дніпро».

Цікаво, яка географія гравців у складі Вашої команди?

– У складі СДЮСШОР U-14 гравці від Тячівщини до Перечинщини. Представлена, практично, більшість районів нашої області.

На що звертаєте увагу при відборі кандидатів до команди?

– Великі антропометричні можливості для мене не в пріоритеті, головне, щоб футболіст мав високі швидкісні дані та прагнення до вдосконалення, й обов’язково – «спортивна злість». Якщо ці складові є, то ними можна компенсувати нестачу техніки чи невеликі антропометричні параметри.

Чи є вже плани на підготовку до нового футбольного сезону 2018/2019?

– Так. Після фіналу ДЮФЛУ йдемо на місячний відпочинок, а збираємося 23 липня, щоб підготуватися до міжнародного турніру на честь А. Гаваші. Також у цей час плануємо провести тижневий цикл підготовки в умовах середньогір’я, поїдемо в гірський район краю. Дуже надіюся, що вдасться зберегти цей склад команди, й українські гранди не «позичать» у мене гравців, а до цього складу зможемо знайти ще двох-трьох. І тоді знову показуватимемо якісний футбол уже в новому сезоні.

Розмову записав
Роман СЕНИШИН

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*