Телефонувати в ЄС будемо за вітчизняними розцінками

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації України, схвалила проект угоди між Україною та Польщею про послуги роумінгу в мережах мобільного зв’язку загального користування. Про це повідомляє прес-служба НКРЗІ.

«Це рішення є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України та адаптації наших ринків до стандартів країн — членів Європейського Союзу», — зазначає комісія.

Угода спрямована на створення міжнародного ринку послуг роумінгу між Україною та Польщею на основі максимально можливого наближення тарифів на послуги роумінгу до рівня національних.

Документ вводить єдиний підхід до регулювання рівня цін на послуги роумінгу і встановлює норми, спрямовані на підвищення прозорості цін і поліпшення обслуговування абонентів у частині надання інформації за тарифами для користувачів послуг роумінгу.

«Особливу увагу в угоді приділено вирішенню існуючих проблем у прикордонних районах. Зокрема, документ передбачає проведення низки заходів для запобігання отримання користувачами невиправдано високих рахунків за випадковий роумінг», — наголосили в НКРЗІ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*