Теличко & Паганіні – свято симфонічної музики

Завтра, 22 листопада, на першій сцені краю відбудеться концерт у рамках ХVІІ фестивалю класичної та сучасної музики «Музичне сузір’я Закарпаття». Програму складуть два великі твори різних авторів та історичних епох – Вік­тора Теличка та Нікколо Паганіні.

Віктор Теличко – відомий композитор, піаніст, педагог і організатор фестивалю. У цьому концерті наш земляк представить власну Камерну симфонію «Ремінісценції» в 4-х частинах (пам’яті Петра Милославського, Іштвана Мартона, Семіраміди Хосроєвої, Дезидерія Задора) для струнного оркестру. Твір відрізняється особливою заглибленістю, лірико-драматичним психологізмом, виразними музичними темами, архітектонічною стрункістю, багатоманітністю композиторських прийомів. І хоча «Ремінісценції» вже були презентовані раніше в Києві й Ужгороді, нинішнє виконання сміливо можна назвати прем’єрним.

Щодо іншого твору, то на Закарпатті він прозвучить уперше. Йдеться про Концерт для скрипки з оркестром №1 Ре-мажор Нікколо Паганіні. Цікаво буде познайомитися і з солістом – лауреатом міжнародних конкурсів, 18-річним українським скрипалем-віртуозом Тарасом Зданюком. Як запевняє В. Теличко, на слухачів очікує феєрверк віртуозних пасажів і пречудове кантабіле. З натхненням готується до цього виступу й симфонічний оркестр філармонії, адже це йому доведеться відтворити кращі твори видатних композиторів. Початок – о 18.30. Не пропустіть свято вишуканої симфонічної музики!

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*