Тіберій Сільваші – у цілісному проекті вперше в обласному центрі

17 листопада о 18.00 в ужгородському арт-центрі «ILKO Gallery» відкриється виставка українського художника Тіберія Сільваші, який родом із Мукачева, але перебрався в Київ і працює в напрямі нового абстрактного мистецтва. Це вперше на Закарпатті представлять роботи Сільваші у форматі цілісного проекту.

Напередодні події видавництво «Артбук» видало книжку «Тіберій Сільваші. Реальність», презентація якої відбудеться 18 листопада.

Говорячи про ідею та структуру експозиції, куратор Павло Гудімов акцентує на основних її особливостях: «Коли я розмірковував над тим, як показати Тіберія Сільваші у рідному для нього Закарпатті, розумів, що формат традиційної виставки картин не підходить. Так багато потрібно сказати про художника, який став одним із законодавців нефігуративної традиції українського сучасного мистецтва. Працюючи два роки над книжкою «Реальність», я постарався змістити акценти на філософію його просторових проектів і розгорнену біографію митця. Тому відповіддю і підказкою для формату виставки є книжка, яку ми переносимо у простір «ILKO Gallery».

Коли ми показуємо історію життя художника, то демонструємо кілька робіт із його ранніх періодів. Просторові проекти представляємо у форматі фотодокументації, описових текстів-анотацій та кількох творів-артефактів. А особливо великий об’єм виставки наповнюємо свіжими роботами Сільваші з циклу «Монохроми», де художник «вирощує живопис». Така трилогія покликана розкрити як особистість, так і творчість для ширшої аудиторії та повернути Сільваші на рідне Закарпаття».

Сам Тіберій Сільваші каже: «Живопис закінчено в перший день і не закінчено ніколи. Тому що він постійно розвивається, виростає з себе. Будь-який елемент, який додано в його площину, повністю змінює весь його контекст та зміст».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*