Традиційний турнір став ювілейним

З-понад півтори сотні верховинців, яким за радянського часу гіркою долею судилося взяти участь у кровопролитній війні в Афганістані, тільки однин – міжгірець Михайло Цендра не повернувся живим. На знак його пам’яті у 1988-му в Міжгір’ї започаткували волейбольний турнір, який став традиційним. Останній виявився ювілейним – 30-м.

У змаганні виявили бажання взяти участь 9 команд, та, на жаль, через карантин у в районі прибуло 5. Приємним сюрпризом став приїзд із обласного центру спортклубу за ініціативи Олександра Самойленка, який захищав честь бази відпочинку «Річка» (до речі, він за шкільних років брав участь у другому турнірі пам’яті солдата-інтернаціоналіста). Їхніми суперниками стали селищні команди «Березовий віник» і «Освіта», які на першостях районного рангу постійно в числі фаворитів, а також колективи з Торуні та Студеного.

А переможцями стали спортсмени з міста над Ужем, які у фінальній грі здолали «Березовий віник». Третє місце дісталося «Освіті», яка переграла торуньців.

Заступник голови райради Іван Кость вручив переможцям головний трофей – кубок у вигляді гільзи з двома чорними тюльпанами, який нагадує жорстоку збройну свару в чужій країні, де віддали життя й багато з українців. Водночас він вручив чемпіонам і призерам грошові нагороди та грамоти. А кращим гравцем визнано десятикласника Артема Афоніна, який захищав кольори «Березового віника». Карл Федак, голова Міжгірської районної спілки ЗТО УСВА нагородив грамотами ветеранів-спортсменів. Їх удостоїлися Олег Дрезго, Валерій Афонін, Олександр Бланк, Юрій Красняник, Олександр Плитан, Євген Бундзяк, Тарас Бартків, а також Олександр Самойленко.

Василь ПИЛИПЧУК

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*