ТРЕТЯ КАДЕНЦІЯ БОГДАНА КАБАЦІ

тісно пов’язана з розвитком провідного навчального закладу Мукачева

В житті найстарішого навчального закладу міста Мукачева — кооперативного торговельно-економічного коледжу — днями відбулася справді знакова подія. На конференції трудового колективу обирали керівника закладу на наступні п’ять років…

Ось уже десять років поспіль коледж незмінно очолює знаний фахівець кооперативної справи, здібний та енергійний організатор навчального процесу і добрий господарник, кандидат економічних наук Богдан Кабаці. Тож висунення саме його кандидатури на посаду директора коледжу на наступний п’ятирічний термін знайшло незаперечну підтримку і схвалення як серед педагогічно-викладацького складу, так і студентства.

Про це відверто і щиро висловлювалися під час обговорення кандидатури Богдана Івановича голова профкому коледжу Іван Вімерт, заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Хома, член студентської ради Калина Долинська, колишня випускниця коледжу, а нині головний бухгалтер Руслана Шепа та інші. Свою оцінку діяльності колективу та його керівника висловила і присутня на конференції директор департаменту кадрової політики, освіти і науки, очільник науково-методичного центру «Укоопосвіта» Лідія Войнаш.

Вона, зокрема, зазначила, що в системі вищої кооперативної освіти України, яка налічує 23 виші, Мукачівський коледж за фаховим рівнем викладання і підготовки кадрів, станом матеріально-технічної бази та сучасного оснащення, умов навчання, побуту і проживання студентів по праву посідає одне з провідних місць серед ВНЗ І—ІІ рівня акредитації, користується заслуженим авторитетом і повагою в освітянських колах споживчої кооперації України.

Зацікавлено сприйняли учасники конференції програму подальшого розвитку коледжу, яку представив делегатам кандидат на посаду директора Богдан Кабаці. Наступне п’ятиріччя, на його думку, стане реальним етапом утвердження коледжу європейського рівня, який забезпечить незмінно високу якість професійної підготовки студентів та максимально сприятиме продовженню навчання і гідного працевлаштування.

Уже з цього року планується запровадження рейтингової системи оцінки студентів та викладачів з послідовним розширенням спектра матеріального стимулювання. Реальністю стане створення консорціуму з вищими навчальними закладами системи Укоопспілки, у першу чергу зі Львівською комерційною академією, що надасть можливість продовжити навчання студентів до рівня магістра за місцем проживання (до речі, вже на сьогодні понад 250 студентів коледжу успішно продовжують навчання в ЛКА).

Тож основні положення програми претендента були схвально сприйняті учасниками конференції, що згодом переконливо підтвердили і результати таємного голосування. За їх підсумками конференція трудового колективу майже одностайно висловила підтримку Богдану Кабаці й рекомендувала правлінню Закарпатської облспоживспілки в установленому порядку призначити його на посаду директора Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу на наступні п’ять років.

Прокоментувати результати виборів ми попросили учасника конференції, голову правління облспоживспілки Василя Цапа.

— Цілком природно, що єдиний в нашому краї кооперативний вищий навчальний заклад завжди знаходиться в полі зору та постійної уваги як з боку правління, так і всього спілчанського активу споживчої кооперації області.
І це закономірно, адже Мукачівський коледж без перебільшення вважається справжньою кузнею кооперативних кадрів, саме з його випускників сформоване ядро наших провідних спеціалістів, переважна більшість керівників підприємств і організацій кооперативної системи краю — колишні студенти коледжу. Крім того, заклад є стабільною базою для перепідготовки та підвищення кваліфікації наших працівників, де регулярно проводяться навчальні семінари-тренінги з різних напрямків.

Тому за нашого безпосереднього сприяння та матеріальної підтримки, стараннями ініціативного керівництва коледжу намагаємося спільними зусиллями створити оптимальні й комфортні умови для сучасного і повноцінного навчального процесу з використанням новітніх технологій, а також (і це не менш важливо) належним чином організувати гідний побут і дозвілля студентської молоді. В цьому, до речі, знаходимо порозуміння і підтримку з боку органів місцевої влади Мукачева і району.

До прикладу, лише впродовж останніх п’яти років у коледжі проведено капітальні й поточні ремонти навчального корпусу та гуртожитку з повною заміною покрівлі дахів, встановленням металопластикових вікон та дверей загальною кошторисною вартістю понад півтора мільйона гривень.

А торік відкрито новий спортивний майданчик з сучасним покриттям з цілим комплексом тренувального обладнання, привабливішого і комфортного вигляду набули оновлене студентське кафе та просторий конференц-зал.

Тож цілком зрозуміло, що Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж користується неабиякою популярністю серед наших молодих краян і як наслідок – щороку зростає кількість вступників. А переобрання на третій термін директора коледжу Богдана Кабаці, гадаю, піде на користь навчальному закладу, — підсумував В.Цап.

Владислав БИЛЬОВ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*