ТРИ ГОДИНИ БЕЗ АНТРАКТУ

В Ужгороді театральне свято зустріли прем’єрою

В Ужгороді в рамках еротартфесту «Бе­резневі коти» та до Міжнародного дня театру, який відзначався  27 березня, в облмуздрамтеатрі ім. братів Шерегіїв показали прем’єру вистави за п’єсою драматурга та журналіста Олександра Гавроша «Майне лібе Віра», яку поставив заслужений діяч мистецтв України Сергій Архипчук.

«Любовна драма з прибамбасами» — такий її жанр, в основі лежать три життєві долі студенток із їхніми різними поглядами на кохання та реалії сучасного життя дівчат, які не мають опори з боку батьків і виживають як можуть.

Сучасне на сцені переплелося із народними традиціями. У драмі актори танцюють еротичні (та не лише) танці, співають народні пісні, катаються на велосипедах, переживають, плачуть, сміються, п`ють… живуть і багато спілкуються із глядачем. Вони  часто виходили до зали, і глядач мимоволі ставав героєм подій.

Сергій Архипчук ще напередодні охарактеризував виставу в той спосіб, що це енциклопедія сучасного життя в усіх його проявах. «Вона зроблена в стилі живого, спонтанного, ситуативного театру із залученням сучасних можливостей. Театр мусить збурювати інте­рес до себе і він у даному випадку це робить. А пікантні засоби є не самоціллю, а однією з барв у розмові з публікою. Бо режисери повин­ні експериментувати і бути провокаторами».

Цікаво, що вистава тривала близько 3 годин без антракту. Але глядачі висиділи. А це означає, що мети, яку ставили перед собою режисер та актори, було досягнуто.

Анастасія НОЖКА.
Фото Романа КАЙМАНА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*