Цьогоріч за право оренди землі переможці торгів сплатили до місцевих бюджетів Закарпаття майже 1,3 млн грн

Протягом дев’яти місяців 2018 року Головне управлінням Держгеокадастру у Закарпатській області провело десять земельних аукціонів.

За результатами торгів, продано право оренди на 21 земельну ділянку державної власності (за межами населених пунктів) загальною площею 645,4 га терміном на сім років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та фермерського господарства.

Торги на чотири земельні ділянки загальною площею 77,3 га визнано такими, що не відбулися у зв’язку із наявністю лише одного учасника або відсутністю учасників торгів.

Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 1 млн 285,5 тисяч гривень. Саме стільки орендарі сплатили до бюджетів місцевих рад Закарпатської області.
Стартову ставку річної орендної плати було встановлено на рівні 8% від нормативної грошової оцінки, що у грошовому еквіваленті складає 834,2 тисячі гривень, повідомили з прес-центру Закарпатської ОДА.

Довідково:
Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди щодо яких виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*