Цьогорічний випуск кооперативного вишу збігся зі століттям закладу

Урочисто відбувся нинішній випуск студентів Мукачівського торговельно-економічного коледжу, адже цьогоріч він збігся з відзначенням 100-річчя утворення єдиного на Закарпатті кооперативного вищого навчального закладу.

Центральна площа Мукачева вирувала сотнями усміхнених облич студентів, викладачів, схвильованих батьків та численних гостей свята, які згодом вщент заповнили залу міського театру. Та головними іменинниками по праву почувалися понад 180 цьогорічних випускників коледжу – майбутніх спеціалістів у сфері підприємництва й торгівлі, біржової та комерційної діяльності, бухгалтерського обліку й оподаткування, банківсько-фінансової та готельно-ресторанної справи тощо. Один із найдавнішніх і найповажніших навчальних закладів краю, що веде свою історію з далекого 1918-го, уже випустив у великий світ понад 20 тисяч фахівців. Серед яких є чимало відомих і шанованих у країні людей – академіків і знаних науковців, депутатів місцевих рад і парламенту України, керівників міст і великих підприємств, успішних бізнесменів, та чи не найбільше їх трудиться в системі споживчої кооперації рідної області.

Відтак звучали численні щирі вітання, а завершилися урочистості символічним посвяченням нинішніх випускників у доросле професійне життя та врученням дипломів. За вагомий особистий внесок у становлення й розвиток вищої кооперативної освіти групі викладачів та співробітників коледжу вручили почесні грамоти й подяки обласної ради та облдержадміністрації. Серед нагороджених – Н. Базар, Л. Долинська, Е. Бенце та О. Досюк. А кращі студенти отримали подяки і грамоти коледжу за активну участь у науковій, громадській та культурно-масовій роботі, за успіхи в спорті.

Святкового настрою присутнім додали яскраві й дотепні виступи вокалістів, танцюристів та естрадних колективів художньої самодіяльності Мукачівського кооперативного вишу.

Владислав БИЛЬОВ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*