Творчі династії

презентували в Ужгороді свої таланти

Днями  в галереї «Ужгород» відкрилась виставка творчих династій закарпатських художників.

Участь у ній взяли 20 родин митців. В залі виставили полотна, скульптури, графіку знаних майстрів та їхніх дітей і онуків. Однією з найчисленніших сімей-династій серед закарпатських митців є родина Дідиків, яка нараховує 6 професійних художників. Також були твори Василя та Владислава Габдів, В’ячеслава та Едуарда Приходьків, Василя й Ольги Скакандіїв, Івана та Лариси Бровді, Василя й Петра Свалявчиків, Юрія та Наталії Герців, Олени Кондратюк та Ігоря Панейка, Володимира Павлишина та Наталії Сіми-Павлишин, Богдана Коржа та Людмили Корж-Радько, Павла й Данила Ковачів та ін.

Голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма  розповів «Новинам», що представив тут роботу не тільки своєї доньки. Бо наймолодшим учасником виставки став Борис Кузьма (молодший), який «розміняв» 3 рочки. «Ми вирішили організувати виставку «Сім’ї династій», бо спілка багата на творчі родини, — каже її голова. — Таким чином хотіли привернути увагу глядача до поняття, що ж таке сім`я і як вона впливає на розвиток мистецтва, як один автор впливає на іншого».
Габріел Булеца, закарпатський художник, поділився: «Виставка чудова, особливо, коли бачиш роботи маленьких дітей. Тоді стає відразу зрозуміло, що дорослим час кидати пензля» (сміється). Виставка триватиме 2 тижні.

Анастасія НОЖКА.
Фото автора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*