Творчу виставку митців Тячівщини представили у галереї “Паланку”

12 липня у картинній галереї Мукачівського замку “Паланок” відкрилася творча виставка представників громадського об’єднання «Митці Тячівщини». Загалом в експозиції представлені близько чотирьох десятків робіт, серед яких і живопис, і графіка, і різьба по дереву.

Спектр зацікавлень митців району надзвичайно широкий. Так, на полотнах Надії Попович, Яни Магей, Миколи Влада, Михайла Фурмана, Марії Філіп (Майор) у широкій палітрі барв, тонів і напівтонів відвідувачам виставки представлена краса природи закарпатського краю, місцевий колорит та портретні роботи. Представлені на виставці й графічні роботи КрістіниЧеревко.

Різьбу по дереву представив митець Юрій Циркуник. За словами ініціаторки експозиції — талановитої тячівської художниці, викладача місцевої художньої школи Надії Попович, хотілося, щоб творчість митців Тячівщини побачили мукачівці та туристи, які відвідують замок.

Н.Попович. Осінні зливи.

Як відзначив живописець, мистецтвознавець АттілаКоприва, який також був присутній на відкритті виставки, надзвичайно приємно, що регіон розвивається в мистецькому плані. «Надзвичайно приємно, що товариство не обмежується тільки живописом або однією лінією, що об’єднані в нього митці різнопланові, кожен вирізняється своїм баченням, – відзначив мистецтвознавець. – Якщо ж говорити саме про цю експозицію, то можна відзначити, що з-поміж представлених одні митці дотримуються реалістичної чи класичної школи, інші шукають себе в декоративних формах, досліджують народну творчість. Загалом я бажаю їм більше звертатися до коріння, бо Тячівщина дуже багата і розмаїта на народний колорит, багата майстрами прикладного мистецтва, тож варто не забувати це, черпати з джерела тієї  ще не каламутної води, і створювати свої сучасні речі».

Ю. Циркуник. Без назви

Виставка митців Тячівщини триватиме до 29 липня.

На фото зверху: Я. Магей. Будинок навпроти.

Наталія Петерварі

Фото: Наталія Павлик

© Культурно-мистецька фундація BrovdiArt

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*