Твори закарпатських авторів видадуть коштом бюджету

В облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Андрія Сербайла відбулося засідання експертної ради з питань видання творів закарпатських авторів. На її розгляд було представлено 20 рукописів. З них 17 – прозових і 3 – поетичні.

Під час дискусії представники експертної ради дійшли висновку, що в умовах обмеженого фінансування з обласного бюджету (на 2014 рік передбачено всього 100 тис. грн.) доцільно видати знакові твори закарпатських авторів. Мова йшла про видання до 200-річчя від дня народження Т.Шевченка книги «Зоря Шевченка над Карпатами», до 100-річчя Василя Свиди — художнього фотоальбому та з нагоди такого ж ювілею Михайла Томчанія – збірки його творчої спадщини.

Відтак перший заступник голови ОДА звернувся до голови Закарпатського осередку Національної спілки письменників Василя Густі визначити, які твори сьогодні потребує молодь, і які актуальні в суспільстві. Також рекомендовано управлінню культури ОДА створити раду меценатів та благодійний фонд для видання книг закарпатських авторів.

Андрій Сербайло запевнив, що на черговій сесії облради порушить питання щодо внесення змін до обласного бюджету, аби збільшити видатки на видавництво книг у краї, повідомили з управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*