ТЯЧІВЦІ МАЮТЬ СВОЄ БАЧЕННЯ

об’єднання громад

Днями в офіс з проведення реформ прибула ціла команда сільських голів з Тячівщини. Представники п’яти сільських громад вирішили поспілкуватися із експертами офісу і попросити їх донести прохання тячівців до обласних депутатів.

Як відомо, саме тячівці одними з перших ініціювали консультації з розгляду потенційних об’єднань. Більше того, вони почали реальний процес об’єднання: перемовини між представниками громад та звернення до обласної влади з проханням розглянути конкретні пропозиції.
 
На думку сільських голів, прийняття перспективного плану дасть можливість перевести цю роботу в конкретну площину. Приміром, сільський голова Бедевлі після спілкування із членами громади формулює три можливі варіанти. Оскільки його село знаходиться між двома більш потужними центрами, воно може увійти в об’єднання з центром у Тересві чи Тячеві. Однак є односельчани, які бачать свій населений пункт як самостійну громаду спільно з Біловарською.
 
Натомість голова Вільховецької сільської ради Іван Маринець розповідає: відповідно до методики його село мало б увійти в громаду з центром у Нересниці, проте він разом із головами Вільховецько-Лазівської та Добрянської сільрад, готовий надати додаткову аргументацію для утворення громади із центром у Вільхівцях.
 
Для того, щоб працювати над аргументацією щодо прийняття конкретного рішення, варто мати юридичні підстави, а саме – затверджений перспективний план. Оскільки його прийняття обласною радою і є фактичним стартом процесу об’єднання.
 
Зазначимо, що погляди мешканців Тячівщини не повністю співпадають із баченням обласної влади, як вона за методикою сформувала потенційні територіальні об’єднання. Але оскільки мова іде про перспективний план і саме – потенційних об’єднань, то працювати над його коригуванням із наступним реальним об’єднанням можна уже після його прийняття, повідомили з офісу реформ у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*