ТЯЧІВСЬКИЙ І МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОНИ

з’єднала нова дорога

Колочаву (Міжгірщина) та Німецьку Мокру (Тячівщина) з’єднала новозбудована лісова дорога протяжністю близько десяти кілометрів. Її офіційне відкриття відбулося в неділю, 18 вересня. Зараз це єдине автосполучення між двома гірськими районами Закарпаття.

Дорога збудована з ініціативи голови ОДА Геннадія Москаля, котрий у березні цього року побував у Н. Мокрій і відгукнувся на колективне прохання місцевих мешканців. Раніше, щоб потрапити на автомобілі до родичів у Колочаву, селянам доводилося робити гак у понад 160 кілометрів. Левову частку будівництва взяло на себе обласне управління лісового та мисливського господарства, і недільний «тест-драйв» показав, що роботи виконані якісно. Незважаючи на інтенсивні зливи, що пройшли в Колочаві та Н. Мокрій напередодні, дорогою з ґрунтовим покриттям без проблем проїхали мікроавтобуси та малолітражні легковики типу «Volkswagen Polo».

– Неофіційно новозбудованою дорогою вже кілька тижнів користуються місцеві селяни, – зазначає Г. Москаль. – Із Н. Мокрої та сусідніх сіл відтепер добираються в центральні райони області і в напрямку Ужгорода через Колочаву – так набагато швидше. Мешканці околиць Колочави нарешті отримали нормальний проїзд до свого житла, а в перспективі нова дорога надасть бурхливий розвиток туризму, адже Колочава – визнаний туристичний центр Закарпаття, куди щороку приїжджає маса гостей, у тому числі з-за кордону.

Автомобільне сполучення між Тячівщиною та Міжгірщиною – не єдиний подарунок місцевим селянам. Минулого тижня в Н. Мок­рій завершили перший етап будівництва асфальтної дороги, якої раніше тут не було взагалі. Нове покриття також зроблене з ініціативи Г. Москаля. До речі, нинішній керівник краю з початку року вже вп’яте побував у селах Усть-Чорнянського куща, який вважався тупиковим, депресивним, і куди десятиліттями не навідувалися перші особи області, інформує прес-служба ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*