Тяжких злочинів поменшало, а «наркотичних» стало більше

На восьмій сесії облради серед питань порядку денного депутати заслухали та взяли до відома інформацію «Про результати діяльності органів прокуратури на території Закарпатської області».

Доповідав прокурор області Володимир Гаврилюк. Він повідомив, що спостерігається зменшення тяжких злочинів на 4,8%. У сфері незаконного збуту наркотичних засобів виявлених правопорушень побільшало: в 2016-му їх було 10, за перше півріччя 2017-го – вже 65. Маємо зростання й у сфері службової діяльності – на 22 %. Розкриття злочинів за півроку становить 46,7 %, а по кримінальних провадженнях – 50%. При цьому кількість кримінальних проваджень, скерованих до суду, збільшилася (загалом таких 56 у сфері бюджету, 8 – у галузі земельних відносин). Завдяки колегам із Нацполіції та СБУ не допущено злочини, пов’язані з бандитизмом та вчиненням терористичних актів.

Органи прокуратури вступають у суд із метою захисту інтересів держави. У цьому півріччі задоволено 78 позовів на суму 344 млн грн, виконано рішень судів на 17,6 млн грн. Заявлено 57 позовів, пов’язаних із земельними питаннями, 31 із них на 580 млн грн задоволено.

На жаль, із 13 до 21 збільшилася кількість розбійних нападів, із 4 до 9 – вимагань, із 80 до 133 – злочинів, вчинених неповнолітніми, на 78,9% – раніше судимими. Планується посилення превентивних заходів із колегами з Національної поліції.

Депутати Андрій Шекета, Михайло Рівіс, Іван Куцина поставили Володимиру Олеговичу низку запитань, на які той дав вичерпні відповіді. У підсумку цей звіт підтримав 51 депутат облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*