У 2018-му Закарпаття прийматиме чемпіонат світу з карате

Такої домовленості голова облдержадміністрації Василь Губаль досяг під час зустрічі із закарпатцями, які успішно виступили на світовій першості за участі спортсменів 26 країн та привезли в Ужгород три найвищі нагороди: Ірина Годинець здобула «срібло», а Михайло Годинець та Микола Братасюк у своїх категоріях стали переможцями.

Привітавши переможців з успіхом, голова ОДА поцікавився у них особливостями шидокан-карате, його традиціями та подальшими перспективами. З’ясувалося, що найпотужніші осередки цього різновиду боротьби в Україні є в Ужгороді і в Києві, а наші спортсмени успішно виступають у різноманітних чемпіонатах. Що цікаво, спортсмени, які проявляють себе в шидокан, можуть брати участь і в змаганнях з інших видів карате та навіть в інших видах бойових мистецтв. 

Керівник області подякував спортсменам за високі звання, здобуті для краю та країни, і наголосив, що коли є такі напрацювання та успіхи, то цей вид карате варто розвивати інтенсивніше. А наразі обласна Федерація карате має надати ОДА свій план змагань, його буде включено в офіційний календар. Затим слід братися за розробку обласної програми розвитку цього виду спорту. 
 
Йшлося також, поінформували в прес-службі ОДА, про приміщення для облаштування тренувального залу. Василь Губаль дав відповідне доручення Денисові Ману, який нині очолює облуправління молоді і спорту. 
 
Усе це робитиметься з прицілом на 2018 рік, коли в Ужгороді пройде чемпіонат світу з шидокан-карате. Закарпатська влада пообіцяла спортсменам звернутися до Міністерства молоді та спорту України з проханням підтримати цей захід та допомогти в організації. До слова, зараз у світовій спортивній спільноті іде мова про включення карате до олімпійської програми.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*