У ДЕБЮТНОМУ ІСТОРИЧНОМУ ЧЕМПІОНАТІ

перемогли господарі

8 – 9 липня в Ужгороді в спорткомплексі «Юність» вперше в історії відбувся чемпіонат Європи з гирьового спорту. На нього завітали десять клубів із України, Угорщини, Польщі та Італії, у складі яких змагалися 65 гирьовиків.

Офіційно відкрили європейську першість мер обласного центру Богдан Андріїв, т. в. о. начальника управління молоді та спорту ОДА Олег Муртазін, депутат міськради, майстер спорту з цього виду Анатолій Ковальський. Головним суддею змагань став 27-разовий чемпіон світу з гирьового спорту Володимир Андрейчук.

«Це досить символічно, що вперше в Європі чемпіонат із гирьового спорту серед клубів проходить саме в Ужгороді. Я знаю, що учасників мало бути набагато більше, але, ймовірно, дещо вплинула інформація російських ЗМІ, буцімто Україна небезпечна та недружелюбна. Та я переконаний, що вам сподобається і наша гостинність, і рівень організації змагань. Також сподіваюся, що цей клубний чемпіонат ми зробимо традиційним у нашому місті. І в наступні рази зустрічатимемо набагато більше учасників», – наголосив на відкритті ЧЄ Богдан Андріїв. Протягом двох днів хлопці та дівчата змагалися в підійманні гир вагою 24 кг (чоловіки) та 16 кг (жінки). Для перемоги спортсмени мали підняти гирі найбільшу кількість разів у відведені 10 хвилин. Чоловіки змагалися у двоборстві з двох вправ – поштовху та ривку.

У загальнокомандному заліку перше місце посіли атлети з ужгородського спортклубу «Сіт-лайф», окрім успіху інших спортсменів, свій внесок у вікторію нашої команди зробила Наталія Бенко, яка зайняла першу сходинку в ривку у ваговій групі понад 73 кг.

На другому місці завершили чемпіонат учасники з Польської академії гирьового спорту (м. Ольштин), третє місце у представників італійського клуба FGSI.

Роман СЕНИШИН

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*