У ФІНАЛІ ЗІГРАЮТЬ «СЕВЛЮШ» ТА «МИНАЙ»

матч відбудеться у Виноградові

15 – 19 квітня відбулися півфінальні матчі кубка Закарпаття з футболу. В обласному центрі шанувальники гри мільйонів спостерігали за так званим «ужгородським дербі» між місцевим «Ужгородом» та «Минаєм». В іншому півфіналі шлях до здобуття престижного трофею собі торували виноградівський «Севлюш» та «Середнє».

В ужгородській парі вже в суботу був чітко ідентифікований перший фіналіст – «Минай» тричі вразив ворота містян, натомість зберіг свої на замку. До слова, у цьому матчі в складі минайської команди дубль на свій рахунок записав екс-нападник «Ужгорода» та кращий голеодор минулого сезону Роберт Гегедош. Ще один раз володіння ужгородців вразив Михайло Кополовець.

Після першого поєдинку наставник «Ужгорода» Іван Шанта нарікав на певні кадрові проблеми у лавах своєї команди та розкритикував роботу суддівської бригади.
У цьому матчі також неприємно вразила поведінка фанатів ужгородського клубу, які під завершення двобою почали жбурляти на поле петарди, фаєри та димові шашки. Через що арбітр на кілька хвилин був змушений призупинити зустріч, а в справу довелося втрутитися голові ФФЗ Івану Дурану та правоохоронцям.

Звісно, за такого результату від «Ужгорода» очікувати «барселонівського дива» в матчі-відповіді було важко, але принаймні вболівальники чекали на достойну гру та певний реванш. У принципі так і сталося: в першому таймі ужгородці на рідному «Автомобілісті» були більш активними – Іван Ковач потужно пробив зі штрафного, м’яч пролетів поруч зі стійкою, Нуцу Арделян замикав передачу від партнерів близько від цілі. А забили ужгородці під кінець першої половини зустрічі – метушня в штрафному майданчику призвела до того, що один із гравців ужгородської команди пробиваючи, влучив у стійку, а вже на добиванні досвідчений нападник Руслан Соскида був точним – 1:0.

Правда, вже в другій половині «своє слово» знову сказав Роберт Гегедош, який головою точно спрямовує м’яч у сітку «Ужгорода». А за три хвилини до кінця поєдинку «Минай» вириває перемогу – Едуард Дзьоба був першим на добиванні після відскоку м’яча від кіпера. Тож 2:1 – і «Минай» у фіналі.

В іншому півфінальному протистоянні виноградівський «Севлюш» двічі з однаковим рахунком переграв «Середнє». В рідних стінах виноградівці завдяки удару Віктора Микуляка змусили капітулювати середнянців – 1:0. А в матчі-відповіді, незважаючи на певну територіальну перевагу господарів, уже Денис Ребрик реалізовує свою нагоду. Відмінно цей поєдинок провів голкіпер виноградівців Віталій Гринишин, який не дав можливості гравцям «Середнього» реалізувати свої нагоди. До слова, в цьому році – це вже третя поспіль звитяга виноградівського колективу над «Середнім» – вперше «Севлюш» переміг колектив із Ужгородщини в фіналі зимової першості краю.

Тож у фіналі кубка Закарпаття 9 травня зійдуться «Севлюш» та «Минай». Певну психологічну перевагу матимуть саме виноградівці, адже фінальна кубкова зустріч проходитиме саме у Виноградові, де місцевій команді потужна підтримка буде гарантована.

Роман СЕНИШИН
Фото автора

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*