У лісівників Берегівщини висока готовність до пожеж

Теплі літні дні сприяють відпочинку на природі, зокрема в зелених масивах ДП «Берегівський лісгосп». Але, на жаль, люди часом забувають про правила поведінки в лісі, виїжджаючи на пікніки, недбало поводяться з вогнем. Пожежонебезпечну ситуацію «підігріває» і висока температура повітря та тривалі засухи.

Необхідно знати, що причиною загорання в лісі може стати необережно кинутий сірник або недопалок. Також треба уважно вибирати місце для вогнища й облаштовувати його. Ну й, звісно, ніколи не залишайте багаття без догляду! Небезпечною може бути і просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою легкозаймистою речовиною ганчірка. Пожежу може спричинити навіть заправляння паливного бака автомобіля, якщо в цей час працює двигун! А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагорання зелених масивів.

Звертаємо увагу краян, що протягом пожежонебезпечного періоду заборонено розводити багаття в лісі. Тим, хто цього не дотримуватиметься, загрожує штраф від 5 до 15 мінімумів неоподатковуваних доходів громадян. Не забувайте: пожежу легше попередити, ніж загасити!

Ну а ДП «Берегівське ЛГ» зі свого боку зробило все можливе, аби убезпечити наші «зелені легені» від біди. В місцях відпочинку й уздовж доріг загального користування встановили 19 інформаційних білбордів, панно, плакатів на природоохоронну тематику. Цього року провели догляд за 11 кілометрами мінералізованих смуг, перекрили шлагбаумами 30 позапланових доріг – бо на час пожежонебезпечного періоду доступ транспортних засобів до лісових масивів обмежено.

Всі лісництва обладнані пожежними депо та відповідними щитами й інвентарем. Складені мобілізаційні плани гасіння лісових пожеж по кожній сільській раді, на території якої розміщений лісовий фонд ДП «Берегівський лісгосп».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*