У Макарьовому оновили фасад церкви

За допомогу в цій добрій справі СТОВ «Агро-Лучки» нагороджене архієрейською грамотою

Нещодавно Ма­карьово, що на Мукачівщині, відзначало храмовий празник – Покрови Пресвятої Богородиці. На святкову літургію зібралося багато місцевих жителів.

У Божій службі взяли участь дев’ять духівників: очолив літургію отець-декан Микола Синкуленець, духовну проповідь мав отець Роберт Левченко із с. Дідово, були гості зі Словаччини – отці Матуш Марцін та Адам Мацковняк, а також із нашої області – отець-декан Олександр Пантлик (с. Пилипець), отці Михайло Микуланинець (с. Клячаново), Петр Бровди (с. Доробратово), Веніамин Довганич, настоятель монастиря в Мукачеві ЧСВВ та, звісно, настоятель храму в Макарьовому о. Богдан Лийза.

Після красивого духовного дійства відбулося освячення оновленого фасаду церкви Пресвятої Богородиці.

Настоятель храму отець Богдан вручив архієрейські грамоти за сприяння в облагородженні церкви СТОВ «Агро-Лучки» Українського аграрного холдингу та особисто начальникові відділу соціального розвитку холдингу Олександру Білецькому.

Цього року свято Покрови особливе тим, що місцева церква постала в новому вбранні. Недавно її фасад повністю перефарбували. Частину суми на цю благородну справу виділило СТОВ «Агро-Лучки» Українського аграрного холдингу.

Ініціатором доб­рої справи виступив священик – отець Богдан. Він уже 11 років є настоятелем храму в Макарьовому. Підтримали його задум і сільський голова Михайло Геревич та адміністратор СТОВ «Агро-Лучки» Іван Гордубей. Перше, що було необхідно для реалізації задуму, – кошти, і чималі. Тож звернулися й до керівництва СТОВ «Агро-Лучки», яке займається вирощуванням зернових, а також постійно надає матеріальну допомогу на різні соціальні проекти. Дирекція агропідприємства і в цьому випадку з розумінням поставилася до прохання, і невдовзі господарство виділило 112 тисяч гривень для придбання фарби та здійснення ремонтних робіт.

Передовсім отець Богдан вирішив провести опитування серед макарівців, у який колір перефарбувати церкву. Для того на території храму відбулося голосування, у результаті якого вподобання сільчан зупинилися на теплому жовтому кольорі.

Минуло кілька місяців, і храм закрасувався новим сонячним відтінком. Уже давно споруда не мала такого ошатного вигляду, як тепер. Церква збудована ще в 1891 році, і востаннє фасад фарбували у 1995-му. Матеріали придбали якісні, роботи виконали найкращі майстри, тож є надія, що оновлений фасад прослужить довго. Тепер будівля справді є окрасою села.

Символічно, що під час нашого візиту в Макарьово напередодні Покрови в церкві саме проходила церемонія вінчання: того дня одружилися Сергій Купець та Діана Удуд. Це було вже десяте весілля за цей рік. І дуже приємно, що молодята вінчалися в гарному оновленому храмі.

Валентина СМАЛЬ

Мовою цифр

Населення Макарівської сільської ради становить 2870 осіб (1700 – с. Макарьово, 1170 – с. Барбово). У 2011 році відкрили дитсадок «Сонечко», у якому нині налічується 75 вихованців.

У минулому році тут народилося 25 діток, померло 50 осіб.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*