У п’ятницю нашим захисникам вручали ордени

Голова облдержадміністрації Василь Губаль у п’ятницю, 12 грудня, мав честь виконати приємну місію – від імені держави подякувати за службу закарпатським військовим та вручити їм нагороди. 

Ордени «За мужність» та імені Богдана Хмельницького (ІІІ ступеня) вручили сімом бійцям 128-ї бригади. Ось імена тих, ким пишаємося: майор Сергій Ланицький, капітан Денис Волошин, капітан Олександр Бичок, старший прапорщик Дмитро Коробко, старший сержант Василь Семенович, солдат Павло Дем’яненко, старший лейтенант Михайло Ігнатишин (нагороду замість нього приймала його дружина Людмила, позаяк офіцер виконує бойове завдання).
Вітаючи військових з нагородами, Василь Губаль зізнався, що щоразу під час таких подій дещо бракує слів: «Отже, перше, що можна сказати, це те, що ми вами пишаємося, радіємо, що ви живі й здорові, та вдячно вклоняємося за службу».
 
Відтак він закликав чоловіків до спілкування – й про військові, і про побутові справи, запросивши озвучити свої питання до влади. Найголовніше, про що ішлося – проблеми з житлом та землею. Дійсно, держава неналежно дбала про будівництво житла для військових, ситуація складна, і це треба визнати, наголосив керівник ОДА. А опісля зазначив, що раз у раз обласна влада порушує цю проблему перед Києвом, у тому числі й в Міністерстві оборони, але сподіватися, що справу вирішуватимуть, умовно кажучи, вже завтра, не доводиться. Та й на державу загалом і область, зокрема, чекає важкий бюджетний рік, акцентує В.Губаль. Водночас голова ОДА запевнив, що обласна влада робить усе можливе, аби військові, учасники АТО, отримали все, що належить їм по праву. Й саме такі вимоги ставить і до місцевих керівників. Він також проінформував, що за рішенням облради учасникам АТО нині надається матеріальна допомога (заяву слід залишити у відділі роботи зі зверненнями громадян ОДА). Водночас визнав: певні представники влади на місцях досі не зрозуміли ситуації і вимог, які до них ставить час. «Якщо у вас виникають проблеми із владою в містах і районах, то звертайтеся напряму до мене. Мої двері завжди відчинені для учасників АТО та їх родин!» – сказав Василь Губаль.
 
До речі, військові поскаржилися, що отримали відмови на свої заяви про виділення земельних ділянок. Керівник області узяв ці справи на конт­роль, а також запевнив, щодо чиновників, які необґрунтовано перешкоджають задоволенню заяв, будуть вжиті відповідні заходи впливу, й попросив вояків конкретно повідомляти, хто зі службовців блокує процес. А оскільки всі, крім одного з нагороджених, є ужгородцями, повідомив, що матиме з міською владою предметне з’ясування справ із земельних питань учасників АТО.
 
Насамкінець Василь Губаль побажав чоловікам себе берегти, а родинам – терпіння, аби витримати всі ті складнощі, з якими змушені стикатися через неоголошену війну.
 
Військових, зазначає прес-служба ОДА, привітали і їхні дружини – квітами, та волонтери – символічними подарунками.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*