У середу в облраді був день відкритих дверей

На зустріч з її керівництвом прийшли студенти та викладачі факультету європейського права та правознавства і юридичного факультету Ужгородського національного університету.

Відбулася  жвава дискусія про європейські цінності, роль місцевого самоврядування в Україні та інших європейських країнах і шляхи її підвищення.

Заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, зокрема, зазначив, що місцева демократія передбачає активну участь громадськості й спільну відповідальність громадян та обраних ними представників. Тому взаємодія між громадянами та місцевими політиками є ключовою у цьому відношенні. Він поінформував учасників зустрічі про роботу облради, головні напрями діяльності щодо забезпечення соціально-економічного розвитку регіону.

До дискусії про імплементацію міжнародного, зокрема європейського, законодавства з питань місцевого самоврядування у правову систему України відтак долучилися кандидат юридичних наук, доцент, заступник декана юридичного факультету Вадим Рошканюк, кандидат юридичних наук, доцент Ужгородського національного університету, депутат Ужгородської міської ради Василь Гомонай, радник голови обласної ради Іван Діус та інші.

В рамках заходів Європейського тижня місцевої демократії, інформує прес-служба облради, Андрій Сербайло та Іван Діус зустрілися також зі студентами та викладачами Східно-європейського слов’янського університету.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*