У школі призупинили навчання через менінгокок у однієї дитини

Захворювання на менінгококову інфекцію виявили в однієї дитини, яка навчається в 1-му класі в Ужгородської ЗОШ І ст. №1. У зв’язку з цим провели обстеження і дітей, і дорослих, які перебували з нею в контакті.

Лабораторні аналізи виявили ще у двох дітей локальну форму менінгококової інфекції – назофарингіт – та носійство без ознак захворювання в одного дорослого.

Усіх госпіталізували в обласну інфекційну лікарню, кажуть у міськраді. На засіданні протиепідемічної комісії дійшли висновку, що медичних підстав для введення карантинних заходів немає, провели дезінфекцію приміщень у школі. Оскільки менінгокок дуже нестійкий у зовнішньому сере­довищі, вологого прибирання з використанням спеціальних засобів, провітрювання та інших санітарних заходів достатньо.

Проте оскільки батьки, хвилюючись за здоров’я дітей, не відпускають їх до школи, й уроки відвідує лише близько третини учнів, проведення навчального процесу є неефективним. Тому прийнято рішення тимчасово призупинити навчання у початкових класах ЗОШ №1 із 14 лютого, й відновити його у понеділок, 20 лютого.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*