У СНОУБОРДИНГУ МАЄМО

ЯКІСНІ КАДРИ

Підростає достойна зміна нашій найтитулованішій сноубордистці Аннамарі Данчі. Велика заслуга в цьому тренера Яна Чернея, який у минулому працював у штабі олімпійської збірної України зі сноубордингу.

Він зумів розгледіти потенціал юної Надії Гапатин із с. Чорна Тиса на Рахівщині й упродовж двох років відшліфовує її майстерність. Наставник розповідає: «У свої 15 Надія дає фору старшим землякам, інколи її результати нарівні з досвідченими хлопцями». На юнацьких змаганнях із паралельного слалому-гіганта 20 – 21 січня на чеському курорті Дольна Морава Надя виборола «золото» у своїй віковій категорії. Ще раніше на відкритому юнацькому чемпіонаті Німеччини в м. Гетшен здобула «бронзу». Разом із нею під орудою Яна Чернея займаються Дана Сарамака, Василь Куклишин і Тарас Ковбаснюк. До слова, 17-літня Дана в Чехії посіла сьому сходинку, а чемпіонкою стала 26-річна Олександра Гак із Ужгорода.

Нині тренер готує Надію до юнацького чемпіонату України, який відбудеться 9 – 10 лютого в с. Буковиця на Львівщині. «Дуже хочу побачити, з яким часом вона фінішує, і порівняю її результат із показниками спортсменів у старших вікових категоріях, – зауважив Ян Черней. – Після цього плануємо взяти участь як мінімум у семи «фісовських» міжнародних стартах. Поїдемо до Словаччини, а потім – в Італію».

Семен МИХАЙЛИК

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*